Esthers sylte.
Skank og halskam sættes over i koldt vand,
deri kommes salt
en håndfuld hel sort peber
4 - 5 laurbærblade
4 - 5 hele nelliker.
Når det koger skrues ned til lille blus.
Koger ca. 3 timer til kødet falder fra skanken.
En bageform beklædes med striber af spæk fra skanken.
Alt kødet og resten af spækket skæres i små stykker og kommes deri. foruden:
stødt peber
stødte nelliker
stødt allehånde
salt
Spar ikke på krydderierne !!
Så kommes en kop eller to af suppen i og man koger det sammen, mens man stadig rører rundt for at det ikke brænder på.
Når man synes at nu kan det være nok , kommer man det op i den spækbeklædte form, stiller det koldt og tildækket, på en altan eller lignende.
Esther.Kommentar:
Esther bruger virkelig meget af de stødte krydderier, som man ville gøre det i rullepølse.
Jørn.