Jørn´s Kalvehalesuppe
1 kg. kalvehaler
2 løg
3 gulerødder
1/2 selleri
4 fed hvidløg
1/2 kg. tomater (el. 2 dl.tomatpuré)
1 1/2 l. vand
1/4 l. fløde eller creme fraise
2 dl. sherry (el. anden hedvin)
paprika,salt og peber
10 blade frisk løvstikke (hvis du har det)
Halerne drysses med paprika og svitses i en stor jerngryde. Derefter svitses løg gulerødder og selleri.
Kom så hvidløg i et øjeblik og derefter
de ituskårne tomater.
Tilsæt vand, løvstikke, salt og peber.
Lad koge på lavt blus i ca. 3 timer.
Når kødet let falder fra benene tages halerne op.
Lad dem køle lidt, de er meget varme,
pil derefter kødet fra.
Grøntsagerne tages op og passeres gennem en sigte (eller blendes) og hældes tilbage i suppen.
Fløden tilsættes.
Nu skulle du gerne have en tyk suppe.
De små kødstykker lægges ned i suppen og den varmes igennem og smages til med sherry, ikke for meget den skal næsten ikke kunne smages.Sherry kan også helt udelukkes.
Serveres med store stykker brød til.
Retten kan laves med oksehaler, det er vist også det mest almindelige. Men jeg syntes at kalv er bedre.
Jørn