Kærnemælksvælling og stegt flæsk.

1/2 kg letsaltet stegeflæsk i skiver
(nogle foretrækker røget flæsk)
1 l kærnemælk
1 topskefuld mel
50 g margarine/smør
3 dl sødmælk
lidt sukker
ca. 125 g kogeris
Flæskeskiverne steges på en stor pande.
Samtidig smeltes smørret i en tykbundet gryde, melet røres i, og mælken røres i lidt efter lidt til en bechamelsovs, der koges igennem.
Herefter kommes kærnemælken i i et par omgange
og koger op.
Risene skylles i koldt vand i en sigte og kommes i mælkeblandingen.
Koger for svagt blus under jævnlig omrøring i ca. 1/2 time, eller til risene er kogt.
Lidt sukker tilsættes efter smag.
Serveres sammen med det stegte flæsk.
Rugbrødsskiver stegt i fedt eller smør og drysset med salt kan serveres til.
Aase